E-learning platform


Wist je dat de Dopingautoriteit een eigen e-learning platform heeft gelanceerd? 

Waarom?

De Dopingautoriteit geeft natuurlijk veel voorlichtingen aan talenten, topsporters en hun begeleiders. Soms is het echter lastig om zo’n bijeenkomst te organiseren. Bijvoorbeeld omdat een groep te klein of juist te groot is, of zich regelmatig in het buitenland bevindt. Daarom heeft de Dopingautoriteit een eigen e-learning gemaakt. Hoewel een face-to-face bijeenkomst in het algemeen de verkeur heeft, kan de e-learning in zo’n situatie een goed alternatief zijn. 

 

Stap voor stap

Voor sporters én begeleiders die meedraaien in de (inter)nationale top is goede kennis van de dopingregels essentieel. Hier kunnen lange schorsingen door onbewuste dopingovertredingen namelijk mee voorkomen worden. Maar die kennis komt natuurlijk niet vanzelf. En ook niet in één keer.  

 

Daarom geeft de Dopingautoriteit stapsgewijze voorlichting om sporters en begeleiders voor te bereiden op de wereldtop. De stappen bestaan uit drie verschillende voorlichtingen: brons, zilver en goud. Brons gaat vooral over de basics, zoals de risico’s voor onbewust dopinggebruik. Zilver gaat een stapje verder. Hierin leert men medicijnen en voedingssupplementen te checken met de Dopingwaaier App. Goud is voor de ervaren toppers. Deze voorlichting gaat vooral over whereabouts en dopingdilemma’s. 

Aanbod 

Het e-learningsplatform beschikt over acht voorlichtingen. Vier voorlichtingen voor sporters: brons, zilver, goud en nationale testing pool; twee voor trainer-coaches niveau 3 en 4. Daarnaast zijn er ook voorlichtingen voor ouders, bondmedewerkers en (para)medische begeleiders. 

 

Hoe werkt het?

De e-learning staat op www.dopingautoriteit.nl/elearning. Hier kan men zich aanmelden en vervolgens starten met een module. Na afronding ontvangt men per e-mail een certificaat. Daarnaast kan de Dopingautoriteit zien wie (van welke bond) welke voorlichting heeft doorlopen.

 

Mocht u vragen hebben over de e-learning, neem dan gerust contact op met de doping autoriteit.